در پی این حوادث تروریست ها در سوریه اقدام به نبش قبر و هتک حرمت به صحابی بزرگ رسول الله (ص) و یکی از یاران با بصیرت امیر المومنین علی (ع) کرده اند تروریست ها بقایای پیکر این
یار باوفای علی ابن ابی طالب (ع) به مکانی نامعلوم منتقل کرده اند.
در پی این حادثه بسیاری از احزاب و شخصیت های سیاسی نسبت به هتک حرمت به این صحابی رسول الله (ص) واکنش نشان داده اند.
حزب الله لبنان و جنبش امل با صدور بیانیه های جدا گانه این عمل نفاق انگیز را محکوم کرده اند و اين اقدام را برخواسته از تفکري تروريستي و جنايتکارانه که به مقدسات احترام نمي گذارد و براي آن ارزش قائل نيست، توصيف کرده اند.
حزب الدعوه اسلامی عراق، نوری المالکی نخست وزیر عراق و ابراهیم جعفری رئیس ائتلاف ملی عراق نیز به این هتک حرمت شدیدا واکنش نشان داده اند.
امان از جهل این جماعت خر مقدس!
اما وحید یامین پور در صفحه اجتماعی خود درباره این حرکت تروریستهای سوریه ای با اشاره به خاطره ای نوشت: روی مقبره حجر بن عدی در دمشق نوشته بودند: هذا قبر «سیدنا» حجربن عدی قتله «سیدنا» معاویه بن ابی سفیان!
امان از جهل این جماعت خر مقدس! هم قاتل و هم مقتول را «سیدنا» می خوانند!
حدود 11 سال پیش با سه طلبه ی وهابی دانشگاه ام القرای مدینه برسر اختلاف شیعه وو سنی بحث می کردم. نقطه ی طلایی بحث اینجا بود که شما چطور دو طرف جنگ صفین و دو طرف جنگ جمل را حق می دانید؟ آنها پاسخ جالبی داشتند. می گفتند اینها از مقولات پیچیده ایست که خود صحابی می دانند. ما فقط میدانیم همه ی آنها اهل بهشت اند؛ هم معاویه رضی الله عنه! و هم علی کرّم الله وجهه!
معلوم است که جهل و تناقض روزی میوه ی خبیث خود را متولد می کند. امروز همان روز است.
پ ن: حجر بن عدی از صحابی گرانقدر امیرالمومنین علی علیه السلام و از فرماندهان لشکر آن حضرت در جنگهای صفین و نهروان بودند که بدست عمّال معاویه در دمشق به شهادت رسیدند. عناصر وهابی گروهک تروریستی موسوم به "ارتش آزاد سوریه" با حمله به مرقد مطهر "حُجر بن عدی" (رحمة الله عليه) و تخريب ضريح و نبش قبر آن صحابي جليل القدر، باقیمانده ی پيکر او را بيرون کشيده و با خود به سرقت بردند تا ديگر اين مکان، مرکزي براي شرک ورزیدن به خدا نباشد!
شهید آوینی: «جاهلیت بلد میتی است كه درخاك آن جز شجره زقوم ریشه نمی گیرد . اگرنبود كویر مرده دلهای جاهلی ، شجره خبیثه امویان كجا می توانست سایه جهنمی حاكمیت خویش را بر جامعه اسلام بگستراند ؟ جاهلیت ریشه در درون دارد واگر آن مشرك بت پرست كه در درون آدمی است ایمان نیاورد ، چه سود كه بر زبان لا اله الاالله براند ؟ »
حجر که بود؟
"حجربن عدی" از قبيله كنده و اهل كوفه است. نوجوان بود كه همراه برادرش هاني، به نمايندگي از قبيلهشان، به خدمت پيامبر رسيد و مسلمان شد. مسلماني راستين، باوفا، شبزندهدار و روزهدار بود.
حجر بن عدی در میان یاران حضرت على (علیه السلام) نمونه بود. او در مدت خلافت امیر مؤمنان (علیه السلام) در هر سه جنگ صفین، نهروان و جمل در رکاب آن حضرت شمشیر مى زد او پیش از شروع جنگ صفین، روزى پشتیبانى خود را از امیرمؤمنان (علیه السلام) چنین اعلام کرد "ما زاده جنگ و فرزندان شمشیریم مى دانیم جنگ را از کجا باید شروع کرد و چگونه از آن بهره بردارى نمود، ما با جنگ بزرگ شده و آن را آزموده زود شناخیتم، ما داراى یاران نیک، خویشاوندان و عشیره فراوان، رأى آزموده و نیروى پسندیده اى هستیم. اینک اختیار ما در دست توست، اگر به شرق یا غرب جهان بروى، در رکاب تو هستیم و هر چه دستور بدهى اطاعت مى کنیم. امیر مؤمنان (علیه السلام) از این وفادارى خوشحال شد و درباره او دعا کرد. یکى از افتخارات وى مقابله با ضحاک یکى از فرماندهان نامدار شام بود که در این نبرد پیروز شد.
حجر در جنگ صفین از طرف امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمانده قبیله کنده بود و در جنگ نهروان فرماندهی میسرهی لشگر امام را بر عهده داشت.
وی بعد از شهادت امام علی (ع) در عین اینکه سپاهیان امام حسن (ع) دور ایشان را خالی کرده بود جزء یاران با بصیرت ایشان به شمار می رفت.
بعد از جریان صلح تحمیلى بر امام حسن (علیه السلام) حاکمان شهرها به دستور معاویه شروع به شکنجه و آزار شیعیان حضرت على (علیه السلام) کردند. یکى از این حاکمان مغیره بود که چون از محبوبیت عمومى و شایستگى و فضیلت حجر آگاه بود ناگزیر به آن اعتراف مى کرد و مى گفت نمى خواهم بهترین مردان شهر را بکشم تا آنان را در پیشگاه خدا سعادتمند گردند و من بدبخت و تبهکار! او اضافه کرد با قتل حجر و یاران او معاویه در دنیا به عزت و آقائى مى رسد ولى مغیره روز قیامت ذلیل و معذب مى گردد.
پس از شهادت امام مجتبی علیه السلام و رفت و آمد بزرگان عراق و اشراف حجاز با امام حسین علیه السلام دستنشاندگان معاویه به دستور او سختگیری بیشتری نسبت به شیعیان، بهخصوص شیعیان
کوفه میکردند و بعضی از چهره های سرشناس شیعه را به بهانه های پوچ و بی اساس به قتل میرساندند. یکی از آنان حجربن عدی کندی بود.
هنگامى که نوبت قتل حجر وفادار و بزرگوار رسید از دژخیم خود اجازه خواست دو رکعت نماز بخواند، او موافقت کرد، حجر به نماز ایستاد و نماز را طول داد پرسیدند آیا از ترس مرگ نماز را طول دادى گفت: "به خدا سوگند در عمرم هر وقت وضو گرفته ام، دو رکعت نماز خوانده ام و هرگز نمازى به این کوتاهى نخوانده ام و براى اینکه خیال نکنید من از مرگ مى ترسم به این کوتاهى خواندم و بعد گفت پس از مرگ من، زنجیر از دست و پایم باز نکنید و خون پیکرم را نشوئید زیرا مى خواهم روز رستاخیز با همین وضع با معاویه روبرو شوم"!
تاثیر شهادت صحابه پیامبر (ص)
شهادت حجر تأثیر بسیاری بر روحیه مردم گذاشت و موج نفرت از خاندان اموی سراسر جامعه اسلامی را فرا گرفت، به طوری که عایشه هنگامی که در مراسم حج با معاویه ملاقات کرد، به او گفت:« چرا حجر و یاران او را کشتی و از خود شکیبایی نشان ندادی؟ از رسول خدا شنیدم که فرمود در « مرج عذراء » جماعتی کشته می شوند که فرشتگان آسمان از کشته شدن آنها خشمگین خواهند شد.» معاویه برای این که عمل خود را توجیه کند گفت:« در آن زمان هیچ مرد عاقل و کاردانی نزد من نبود تا مرا از این کار باز دارد.»